2021-11-18 06:45Pressmeddelande

Niam & Magnolia Bostad utvecklar 350 bostäder i Majorna, Göteborg

Niam har ingått i ett samarbete med Magnolia Bostad för att utveckla två bostadsområden i Majorna, Göteborg. Projektet, som består av två kvarter, beräknas omfatta cirka 350 bostadsrätter och hyresrätter, i varierande storlekar.

Projektet ligger i närheten av Mariaplan, Majornas centrala knutpunkt med butiker, service och restauranger samt spårvagnslinjer som tar en till centrala Göteborg på under 20 minuter. Området är gamla Fixfabriken, numera ett expansivt utvecklingsområde som de närmsta åren planeras utökas med cirka 1,000 nya bostäder.

Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige säger, “Vi är jätteglada att samarbeta med en sådan välrenommerad bostadsutvecklare som Magnolia Bostad och att kunna bidra till den positiva utvecklingen i Göteborg.” 

Projektstart planeras Q1 2022 och färdigställande estimeras till Q4 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige
+46 705 55 08 35, daniel.andersson@niam.com

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.comOm Niam

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11,5 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €2,4 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har fler än 85 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Kontaktpersoner

Daniel Andersson
Head of Acquisitions Sweden
Daniel Andersson