2022-08-16 06:00Nyheter

Johanna Strömsten Friberg ansluter till Niam Infrastructure

Johanna Strömsten Friberg Johanna Strömsten Friberg

Niam Infrastructure har anställt Johanna Strömsten Friberg som Associate Director. Johanna har ett starkt track-record med mer än sju års erfarenhet av investeringar inom energi, infrastruktur och andra reala tillgångar. Hon kommer senast från Alecta där hon jobbat som portföljförvaltare för Real Assets.  

Under sina fyra år på Alecta har Johanna ansvarat för att bygga upp bolagets infrastrukturportfölj vilket inkluderat investeringar i värme, förnybar energi och telekom. Hon har tidigare arbetat på Bank of America Merrill Lynch och SEB inom investment banking samt jobbat med kapitalförvaltning på Schroders. Johanna har en M.Sc. i Finans från Handelshögskolan i Stockholm.

Sverker Åkerblom, Founding Partner och CEO för Niam Infrastructure, säger, ”Jag är väldigt glad att få välkomna Johanna till Niam Infrastructure. Jag har följt Johannas framsteg inom infrastrukturmarknaden och hennes erfarenhet inom olika infrastruktursegment gör henne till ett perfekt tillskott till teamet. Hennes kunskap och driv ger oss rätt förutsättningar att utveckla vår plattform till nästa nivå.”

”Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Niam Infrastructure få möjligheten att bygga upp en ledande nordisk infrastrukturplattform. Teamet har tillsammans gedigen erfarenhet inom sektorn och Niam erbjuder rätt förutsättningar med fokus på långsiktighet. Vårt samhälle är precis i början av en stor energiomställning och att då investera i hållbar infrastruktur som möjliggör energiomställningen känns både spännande, viktigt och absolut nödvändigt”, säger Johanna Strömsten Friberg.

Niam Infrastructure lanserade sin första fond 2021 med fokus på hållbara infrastrukturinvesteringar i Norden och norra Europa. Fonden riktar sig mot små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt nordisk hållbar infrastruktur. Sedan starten har Niam Infrastructure bland annat investerat i företag aktiva inom solinstallationer på tak på kommersiella och industriella fastigheter, neutrala 5G-nät inomhus och ultrasnabba EV-laddningsstationer.

För mer information, vänligen kontakta:
Sverker Åkerblom, Founding Partner and CEO of Niam Infrastructure
+46 723 88 18 93, sverker.akerblom@niam.comOm Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 24 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €12 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €2,7 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Kontaktpersoner

Sverker Åkerblom
VD, Niam Infrastructure
Sverker Åkerblom