2023-11-06 07:51Pressmeddelande

Niams EQ Sthlm coworking växer – små kontor en framgångsfaktor

EQ Stockholm Värtahamnen NiamEQ Stockholm Värtahamnen Niam

Niams första etapp av coworking i Värtahamnen är klar och fullt uthyrd. Efterfrågan på små kontor har varit ovanligt stor, därför väljer Niam att bygga om ytterligare ett våningsplan om 1650 kvm i EQ Sthlm till coworking bestående av 29 mindre kontor i olika storlekar, konferens- och mötesrum, lounger och stora pentryn. Inflyttning sker i mitten av januari 2024.

Byggnaden förvärvades av Niam 2016 och omfattar 8 600 kvm kontor varav 3 000 kvm är coworking som lämpar sig för företag mellan 2-10 personer samt Scandic Hotel.   

Niam ser en tydlig trend i Stockholm gällande efterfrågan på små, kostnadseffektiva kontor med många pendlingsalternativ. Värtahamnen ligger på bekvämt cykelavstånd från City, några minuters promenad till T-banan Gärdet och pendelbåtarna samt direktaccess till Norra länken. Parkeringsmöjligheterna är också en fördel för de som har besökande kunder. De bolag som valt EQ Sthlm coworking kommer från en rad olika segment som exempelvis IT/tech, redovisning samt studentlitteratur. 

 – Vi märker att mindre och medelstora bolag är positiva till att etablera sig, och vara en del av, utvecklingen i Värtahamnen. Många ser det som en fördel att vi erbjuder små, kostnadseffektiva kontor där allt ingår. Det blir enkelt att flytta hit och våra flexibla lösningar möjliggör tillväxt. Värtahamnen ligger centralt och det är enkelt att ta sig hit med bil, båt, cykel eller t-bana, berättar Ola Kolmert, affärsutvecklare för Värtahamnen hos Niam.  

I fastigheten på Hangövägen 29 ligger även Scandic Hotel som nu genomgår en omfattande renovering och utveckling. I sommar nylanseras hotellet med restaurang, takbar och wellness som kommer vara till gagn för Niams hyresgäster.

Nu i november öppnar även Ruff i sina nya lokaler med golflounge och bar där de serverar mat och dryck.   

I nära anslutning till EQ Sthlm pågår också byggnationen av ett helt nytt kvarter med Niams kontorsprojekt Grid 17 och Bonnier Fastigheters Portalen. 

NIAM I VÄRTAHAMNEN 
EQ Sthlm, det nya Scandic-hotellet samt Niams The Dockworks och Grid 17 är viktiga delar av Stockholms stads omfattande stadsutvecklingsprojekt i Värtahamnen. Området utvecklas nu enligt stadens höga hållbarhetsmål till att bli en levande innerstadsdel och en förlängning av Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. När visionen för Värtahamnen har förverkligats kommer det att finnas 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i det unika området. Den första etappen som pågår i skrivande stund innebär tillskapande av 110 000 kvadratmeter kommersiell bebyggelse. 

KONTAKTUPPGIFTER 
Ola Kolmert, Affärsutvecklare, Niam. +46 768 71 50 83, ola.kolmert@niam.com 

PRESSBILDER 
Pressbilder finns att ladda ner via: https://nyheter.niam.se/presskits 


Om Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 24 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde om €12 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €3,2 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.