2016-12-08 10:29Pressmeddelande

Niam utvecklar Strömpilen, Umeå

Niam välkomnar Lager 157 och Blomsterlandet som nya hyresgäster i fastigheten Strömpilen 1 i Umeå. Niam förvärvade fastigheten hösten 2015 och har sedan dess aktivt arbetat med att utveckla handelsplatsen.

”Vi upplever ett stort intresse för Strömpilen, från såväl handlare som besökare, och vi är väldigt glada för att Lager 157 och Blomsterlandet väljer att etablera sig på Strömpilen. Två starka butikskoncept som kompletterar befintligt utbud på ett bra sätt. Vi fortsätter nu arbetet med att utveckla Strömpilen vidare och vi hoppas att kunna tillföra ytterligare butikskoncept inom kort.” säger Victor Wettergren, Fund Manager på Niam.

Lager 157 hyr ca 1 600 kvm i det före detta Sliperiet och butiken öppnar under våren 2017. Hyresavtalet löper på tio år.

”Vi fortsätter vår expansion i Sverige tillsammans med Niam och är väldigt nöjda med att nu kunna öppna vår första butik i Umeå på Strömpilen.” säger Jonas Ivarsson, Marknadsansvarig på Lager 157.

Blomsterlandet kommer att hyra ca 1 200 kvm i Strömpilens handelsområde och etablerar även försäljning på anslutande utomhusytor. Hyresavtalet löper på tio år och butiken öppnar under hösten 2017.

”Vi växlar upp vår verksamhet i Umeå och öppnar en butik till, nu på Strömpilen, där vi kommer att kunna erbjuda våra kunder ett större sortiment i ett väldigt attraktivt handelsområde.” säger Jan Larsson, VD Blomsterlandet.

Fastigheten Strömpilen 1 är attraktivt belägen i Umeå och är en av regionens ledande externhandelsdestinationer.

”Det händer mycket inom handeln i Umeå och det handlar om att hitta sin nisch för varje handelsområde. Detta känner jag att Niam har gjort med Strömpilen, vilket kommer att stärka området än mer.”säger Lena Wikman, LMW Centrumkonsult

LMW Centrumkonsult ansvarar för uthyrning och utveckling av lokaler på Strömpilen och har i samarbete med Newsec Asset Management och Niam förhandlat avtalen med hyresgästerna.

Förmer information, vänligen kontakta:
Johan Bergman, CEO, Niam AB
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se

Victor Wettergren, Fund Manager, Niam AB
+46 8 5175 85 25, victor.wettergren@niam.se

För mer information om Niam,vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, COO, Head of Investor Relations & Business Development
+ 46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om ~€2.8 miljarder. Niam erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och sedan 2000 har Niam, genom egna fonder investerat i fastigheter till ett värde överstigande €6.5 miljarder. Niam har 50 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För mer information besök gärna www.niam.se


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.