2020-08-27 08:03Pressmeddelande

Niam utser Jennifer Andersson och Rikard Henriksson till tf Managing Partners

Styrelsen i Niam, norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar, har utsett Jennifer Andersson och Rikard Henriksson till tillförordnande Managing Partners. Niams tidigare VD Fredrik Jonsson lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. Processen för att rekrytera en ny permanent VD för Niam kommer att inledas omgående.

Fredrik Jonsson, som även lämnar sina styrelseuppdrag inom bolaget, tillträdde som VD för Niam 2017 och har dessförinnan haft ledande befattningar inom bolaget sedan 2007. Jennifer Andersson har varit verksam inom Niam sedan 2007, senast som Head of Investor Relations and Business Development. Rikard Henriksson anställdes 2010, senast i rollen som Head of Asset Management.

”Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och vi utvärderar kontinuerligt olika investeringsstrategier för att ytterligare stärka och bredda vårt erbjudande. Det innebär även att vi söker ett nytt ledarskap som kan leda organisationen igenom nästa fas av utveckling. Fredrik Jonsson har under sina närmare 15 år inom Niam haft en betydande del i bolagets framgång hittills. På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Fredrik för hans insats”, säger Urban Edenström, VD Stronghold Invest och grundare av Niam.

Som ett led i Niams ambition att fortsatt vara den marknadsledande fondförvaltaren har bolaget nyligen förstärkt sitt team genom att rekrytera Mathias Pedersen som ny CFO/COO Fund Financial & Regulatory Management, Daniel Andersson till tjänsten som Head of Acquisitions i Sverige, samt Jens Skovlunde som Head of Asset Management i Danmark.

För mer information, vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, tf Managing Partner
+46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.com

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,6 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €10,8 miljarder. Niam har fler än 65 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Jennifer Andersson
Managing Partner
Jennifer Andersson