2021-07-02 07:18Pressmeddelande

Niam utökar sitt svenska bostadsbestånd med 193 hyresrätter under utveckling

Bostadsutveckling HuskvarnaBostadsutveckling Huskvarna

Niam har signerat ett forward commitment avtal om att förvärva 193 hyresrätter under utveckling, som beräknas vara helt färdigställda under 2023. Bostäderna ligger vackert belägna i Huskvarna i Jönköpings kommun. Fastigheterna kommer att hålla en hög teknisk standard med bland annat inglasade balkonger och solceller på taken.

Christian Ekberg, Director Acquisitions, säger, “Dessa attraktiva och energieffektiva bostäder kommer erbjuda våra hyresgäster ett modernt hem att trivas i. Fastigheterna är ett bra tillskott som stärker vår växande bostadsportfölj. Vi ser nu fram emot ett fortsatt bra samarbete med HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong AB som ansvarar för produktionen”.

Byggnaderna blir 10, 12 och 14 våningar höga och innehåller lägenheter med 1-3 rok mellan 32 och 75 kvm där merparten av lägenheterna får en stor inglasad balkong med möjlighet till utsikt över Vättern”, berättar Carolina Axelsson, byggherre och vd för Ulricehamns Betong.

Affären är villkorad av att investeringsstöd blir beviljat.

Niam tillträder i tre etapper, som är estimerade till Q2, Q3 och Q4 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christian Ekberg, Director, Acquisitions
+46 8 5175 85 86, christian.ekberg@niam.com    

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

 

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €2.5 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11.5 miljarder. Niam har fler än 80 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Christian Ekberg
Director Acquisitions, Sweden
Christian Ekberg

Relaterad media