2021-02-18 07:07Pressmeddelande

Niam utökar sin portfölj ytterligare med stadsdelscentrumet Haninge Centrum

Niam har ingått ett bindande avtal med Grosvenor Europe om köp av Haninge Centrum, ett lokalt stadsdelscentrum i Haninge kommun, i direkt anslutning till buss- och pendeltågsstation som tar dig till centrala Stockholm på 30 minuter. Den totala uthyrningsbara arean är drygt 43 000 kvadratmeter och fastigheten inkluderar 750 parkeringsplatser.

Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige, säger, ”Haninge Centrum blir ett bra tillskott till övriga stadsdelscentrum i portföljen. Vi ser fram emot att inleda samarbeten med våra hyresgäster och Haninge kommun för att fortsätta utveckla Haninge Centrum till ett levande centrum som möter de vardagliga behoven för våra kunder. Med stöd av stora bostadsutvecklingsprojekt förväntas befolkningstillväxten i närområdet väsentligt överträffa de flesta andra områden i Sverige under de kommande tio åren vilket ger Haninge Centrum fina förutsättningar för att öka antalet besökare och försäljning”.

Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe, säger, ”Försäljningen är en del av vår investeringsstrategi och vi kommer att fortsatt aktivt investera i Stockholmsregionen. Vi har sedan förvärvet 2011 arbetat med att utveckla Haninge Centrum till en attraktiv stadskärna och när Niam tar över fastigheten är den i betydligt bättre skick än när vi förvärvade den och med stor  utvecklingspotential. Vi är glada över att Niam delar vår vision för Haninge Centrum”.

Beräknat tillträde är under Q1, 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige
+46 705 55 08 35, daniel.andersson@niam.com   

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,9 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 70 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Om Niam

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Daniel Andersson
Head of Acquisitions Sweden
Daniel Andersson