2011-01-14 14:36Pressmeddelande

Niam utökar sin handelsportfölj i Norge

Niam har förvärvat Linderud Senter i Norge genom sitt dotterbolag Sektor Eiendomsutvikling från Braathen Eiendom Holding AS. Köpcentrumet har en uthyrbar area om 28 000 kvadratmeter, cirka 80 hyresgäster och omsatte 2010 strax under NOK 600 miljoner.

”Linderud Senter är ett modernt och välskött köpcentrum som passar perfekt in i vår portfölj med 27 andra köpcentrum och vi ser spännande möjligheter att få utveckla centret vidare”, säger Eirik Thrygg, VD för Sektor Eiendomsutvikling. 

Förvärvet av Linderud Senter är det första förvärvet som görs av Sektor Eiendomsutvikling sedan de köptes av Niam Nordic Fund IV i april i fjol och är ett steg i att fortsätta utveckla Sektor Eiendomsutvikling till Norges mest attraktiva köpcentrumägare.

”Med Niams finansiella styrka och gedigna fastighetskompetens är vi väl rustade för att stärka Sektor Eiendomsutviklings position”, säger Kjell Sagstad, styrelseordförande i Sektor Eiendomsutvikling och ansvarig för Niams verksamhet i Norge.

Niam är ett av norra Europas ledande private-equity företag inom fastigheter och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska och Baltiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €5 miljarder och genererat en realiserad gross leveraged IRR om 31%. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors och Oslo, ett investeringsteam med 32 dedikerade anställda och ett erkänt senior management med över 20 års erfarenhet från fastighetsutveckling och direkta fastighetsinvesteringar. För mer information, besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.