2012-06-18 12:00Pressmeddelande

Niam tecknar 10-årigt hyresavtal i Malmö

Niam har tecknat ett nytt 10-årigt hyresavtal om ca 5,000 kvadratmeter med Trygg-Hansa Försäkrings AB i fastigheten Kronan 10 i centrala Malmö. Niam kommer att bygga om och modernisera lokalerna och uppgradera tekniken i byggnaden, bl.a. genom utbyte av ventilationsaggregat.


”Vi är stolta att vi har fått förnyat och långsiktigt förtroende av Trygg-Hansa. Fastigheterna Kronan 10 och 11 är nu fullt uthyrda med Trygg-Hansa och SEB som ankarhyresgäster på långa hyresavtal.” säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.


Newsec Asset Management förvaltar fastigheterna Kronan 10 och 11 för Niams räkning och har i samarbete med Niam förhandlat avtalet med Trygg-Hansa.


För mer information, vänligen kontakta:
Johan Bergman, CEO, Niam AB
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se
Stefan Albinsson, Director, Niam AB
+ 46 8 5175 85 15, stefan.albinsson@niam.se


För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, Head of Investor Relations & Business Development jennifer.andersson@niam.se

Niam
Niam är ett av norra Europas ledande private equity företag inom fastigheter och förvaltar fastigheter till ett värde av €3,3 miljarder. Niam erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska och Baltiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €5.5 miljarder och genererat en gross leveraged IRR om 31%. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn, ett investeringsteam med 40 dedikerade anställda och ett erkänt senior management med ett genomsnitt på över 20 års erfarenhet från fastighetsutveckling och direkta fastighetsinvesteringar.


För mer information, besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.