2012-05-09 13:18Pressmeddelande

Niam tar in €719 miljoner till sin femte fastighetsfond Niam Nordic V, nordens största opportunistiska fastighetsfond

Det svenska private equity företaget Niam avslutade nyligen fondresningen av sin femte opportunistiska fastighetsfond, Niam Nordic V, med ett totalt eget kapital om €719 miljoner.

Investerarna består främst ett flertal globala pensionsfonder, stiftelser och finansiella institutioner. ”Det har varit ett utmanande fondresningsklimat och vi är mycket nöjda med att ha överskridit vårt mål på €600 miljoner. Vi är tacksamma över att ha fått förnyat förtroende ifrån både våra existerande investerare som fortsatt att stötta oss genom våra tidigare fonder samt de nya investerare som beslutat att investera tillsammans med oss tack vare vårt trackrecord och vår erfarenhet inom fastighetsmarknaden,” säger Johan Bergman, CEO på Niam.


Niam Nordic V har en investeringskapacitet på ca 20 miljarder kr som kommer att investeras genom Niams kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Kapitalet i den nya fonden kommer främst att investera i kommersiella och bostadsfastigheter i de nordiska länderna. Niam Nordic V har hittills investerar ca 15% av det egna kapitalet.


Niam förvaltar idag en fastighetsportfölj om ca €3.3 miljarder genom sina tre fonder Niam III, Niam IV och Niam V.


För mer information, vänligen kontakta:


Johan Bergman, CEO +46 8 5175 8500
Jennifer Andersson, Director, Head of IR & Business Development +46 8 5175 8559

Niam
Niam är ett av norra Europas ledande private equity företag inom fastigheter och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska och Baltiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €5 miljarder och genererat en gross leveraged IRR om 31%. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn, ett investeringsteam med 38 dedikerade anställda och ett erkänt senior management med ett genomsnitt på över 20 års erfarenhet från fastighetsutveckling och direkta fastighetsinvesteringar. För mer information, besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.