2008-07-02 11:51Pressmeddelande

Niam säljer köpcentrum i Finland

Niam och Whitehall Real Estate Funds har tillsammans med Etera Mutual Pension Insurance Company och Apteekkien Eläkekassa sålt Pasaati köpcentrum till Kauppakeskuskiinteistöt FEA Ky, en fond som förvaltas av Aberdeen Property Investors Finland Oy.

Det sålda köpcentrat var en del av Sisu Commercial Portfolio förvärvat av Niam Fund III och Whitehall Real Estate Funds i en joint venture 2007. Köpcentret ligger i centrala Kotka och är det största köpcentrat i sydöstra delen av Finland. Den totala uthyrningsbara ytan är ca 30 000 kvm, varav Niam/Whitehall ägde ungefär 30%.

- "Vi är väldigt tillfredsställda med resultatet av försäljningen med tanke på att marknaden just nu är i konstant förändring. Vi fortsätter att följa marknadsutvecklingen och genomföra transaktioner vi tror på", säger Johan Bergman, Managing Director på Niam.

Tillträdet skedde 1 juli. Säljarens rådgivare var Newsec Oy.


För vidare information, vänligen kontakta:
Johan Bergman, Managing Director, Niam AB +46 8 5175 8500
Jennifer Andersson, Director, Niam AB+46 8 5175 8559
Pekka Salakka, Senior Director, Niam AB+35 8 5005 00802


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.