2012-03-02 05:00Pressmeddelande

Niam säljer kontor till Reitangruppen

Niam har ingått ett bindande avtal om att sälja kontorsfastigheten Pirsenteret till E.C. Dahls Eiendom AS, ett dotterföretag till Reitan Eiendom AS. Pirsenteret ligger i centrala Trondheim och omfattar totalt ca 63 500 kvm. Tillträde planeras ske under första kvartalet 2012.


För mer information, vänligen kontakta:
Johan Bergman, CEO, Niam
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se


Kjell Sagstad, Senior Director, Niam
+47 92 21 30 20, kjell.sagstad@niam.no

Niam
Niam är ett av norra Europas ledande private-equity företag inom fastigheter och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på dem Nordiska marknaden genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €5 miljarder och genererat en gross leveraged IRR om 31%. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn, ett investeringsteam med 40 dedikerade anställda och ett erkänt senior management med ett genomsnitt på över 20 års erfarenhet från fastighetsutveckling och direkta fastighetsinvesteringar. För mer information, besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.