2014-02-03 18:00Pressmeddelande

Niam säljer distributionscenter i Riga

Niam har idag sålt Rimi Distribution Center i Riga, Lettland, till den nuvarande hyresgästen Rimi Latvia som ägs av Rimi Baltic. Fastigheten på ungefär 36.000 kvm förvärvades 2005 och är Niams hittills enda investering i Baltikum.

Pekka Salakka, Head of Finland på Niam säger; ”Vi är väldigt nöjda med denna försäljning och har en god relation till köparen – den nuvarande hyresgästen.” 

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Bergman, CEO, Niam AB 
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se

Pekka Salakka, Head of Finland, Niam OY
+35 8 5005 008 02, pekka.salakka@niam.fi

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, Head of Investor Relations & Business Development, Niam AB
+ 46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se


Niam

Niam är ett av norra Europas ledande private equity-företag inom fastigheter och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska och Baltiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €7 miljarder. Företaget har ett investeringsteam med 47 dedikerade anställda som besitter erfarenhet av samtliga fastighetstyper. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För mer information, besök gärna www.niam.se.Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.