2024-01-16 11:30Pressmeddelande

Niam och Scandic presenterar nytt hotell i Värtahamnen: Scandic Södra Kajen

Credit: ScandicScandic Södra Kajen, reception och lobby. Credit: Scandic

Tidigt i morse visade Scandic sitt nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen: Scandic Södra Kajen. Med en enastående vy över Stockholms hamninlopp blir hotellet en självklar framtida destination för alla åldrar. Den omfattande renoveringen av byggnaden och hotellet har pågått sedan 2022 och resultatet blir en helt ny upplevelse med 323 rum, skybar, wellness, restaurang och aktivitetslounge. Hotellet öppnar den 10 juni 2024.

I entréplanet öppnar en restaurang för 254 gäster som berikar gaturummet och bidrar till att göra Värtahamnen till en levande stadsdel. Högst upp i huset, på våning 17, finns hotellets skybar som kommer att vara öppen för allmänheten. Här finns också Scandics nya wellness-avdelning dit även tweenies är välkomna. 40 nya rum, ett gym för hotellgästerna samt en aktivitetslounge med bland annat en klättervägg har också tillkommit. 

4, 5 miljoner passagerare kommer varje år till Värtahamnen och hotellet blir ytterligare ett steg i stadens vision att öppna upp och skapa ett levande gaturum för både turister och stockholmare. Scandic Södra Kajen får ett välkomnande hotellhäng som ligger lika nära storstadspulsen som skärgården och grönområden. 

– Ett hotell av den här storleken, med både en utmärkt restaurang och en skybar, lockar besökare dygnet runt och blir en viktig pusselbit för att skapa puls i området. Det händer mycket just nu i Värtahamnen och utvecklingen är i full gång. Både vi och Bonnier bygger nya kontorsfastigheter samtidigt som staden bygger ut kajen. Scandic Södra Kajen kompletterar också BK:s (Banankompaniets) etablering med större event och konserter i Värtahamnen, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam.

Niams hyresavtal med Scandic är långsiktigt (20-25 år), omsättningsbaserat och motsvararar cirka 14 500 kvadratmeter. Den gemensamma hotellsatsningen är en del av det omfattande stadsutvecklingsprojekt som ska göra Värtahamnen till en levande innerstadsdel med högt satta hållbarhetsmål. 

– Värtahamnen är ett spännande stadsutvecklingsprojekt och vi kommer att tillföra attraktivitet till området. Scandic Södra Kajen blir ett spännande tillskott till våra cirka 30 hotell i huvudstaden och vi förväntar oss intresse från både grupper och individuella affärsresenärer samt inresande turister och lokalbor i takt med att området växer, säger Maria Valentin, distriktsdirektör, Scandic.

För mer information vänligen kontakta: 

Ola Kolmert, affärsutvecklare, Niam
0768 71 50 83, ola.kolmert@niam.com

Johanna Enghage, kommunikationsansvarig Scandic Sverige
0701 60 11 00, johanna.enhage@scandichotels.com

För bokning av intervjuer vänligen kontakta:
Lotta Balodis, 070 483 62 25, lotta@balodis.se

För pressbilder: https://nyheter.niam.se/presskits

Fakta om Scandic Södra Kajen

Grönskande och sociala ytor

Hotellets inredning hämtar inspiration från havets djup och hamnens båtliv. Scandic och Doos inredningsarkitekter har skapat en miljö för nyfikna resenärer som vill vara aktiva under semestern, eller efter jobbet. Scandic Södra Kajen erbjuder både plats för fokuserat arbete och avslappnat häng i lobbyn eller socialt umgänge i aktivitetsloungen.

Inredning av kork och mattor av återvunnet fisknät

Återvunnet och förnybart är ledord i samtliga materialval för att minska klimatavtrycket. De publika utrymmena är hållbart inredda med mattor skapade av återvunnet fisknät, bord av material från petflaskor samt väggar av förnybar kork. 

De 323 rummen, varav 40 är helt nya, spänner från smarta kabinrum och dubbelrum till rymliga familjerum samt sviter med milsvid utsikt över Stockholms inlopp. Hotellrummen inreds med Room Collection, Scandics egendesignade rumskoncept med fokus på hållbarhet, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad i Sverige av återvunnet material med en livslängd på upp till 15 år. Restaurangen med plats för 254 gäster kommer att servera frukost och middag och drivs av hotellkedjan. Det blir en varm och levande mötesplats med matglädje och gemenskap i fokus. 

Högst upp, med utsikt över Stockholms inlopp, ligger hotellets skybar för AW, ett glas vin eller drinkar med enklare tilltugg. 

Wellness 

På våning 17 hittar hotellgäster, och stockholmare som väljer att boka in sig, en avkopplande wellness-avdelning. Magiska vyer möter en varm och tillbakalutad miljö där välmående står i centrum. 

Scandic Södra Kajen kommer året runt att välkomna ”tweenies” för att även de ska få en möjlighet att varva ner. Ett speciellt spa-paket finns framtaget för de yngsta besökarna och både ”tweenies” och tonåringar är varmt välkomna i sällskap med en vuxen. Förutom torr- och ångbastu, lån av morgonrock och tofflor samt kostnadsfri fotvård finns en grund ”oas-pool”.

Hållbarhet

Den befintliga fastigheten som tidigare huserat Scandic Ariadne miljöcertifieras enligt BREEAM-new construction, nivå Very Good. Hotelldriften certifieras enligt Svanens nya, tuffa kriterier.

  • Adress: Södra Kajen 37
  • Fastighetsbeteckning: Rostock 1

Fakta om Värtahamnen

Scandic Södra Kajen är en del av utvecklingen av Värtahamnen, stadsdelen som är en del av Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna fylls med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. Transformationen av Värtahamnen pågår och när allt står klart kommer det att finnas 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i området. Pågående etapp innebär tillskapande av 110 000 kvm kommersiell bebyggelse i det unika området.

Fakta om Niam

Scandic Södra Kajen ligger i anslutning till EQ Sthlm samt Niams övriga, kommande kontorsprojekt: Grid 17 och The Dockworks. Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Under snart 25 år har Niam konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är bolaget en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Ämnen: Hotell

Om Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. Niam har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se


Kontaktpersoner

Ola Kolmert
Affärsutvecklare
Ola Kolmert