2022-10-24 06:00Pressmeddelande

Niam lanserar coworking i nya EQ Sthlm – Värtahamnen

Interiörbild EQ SthlmInteriörbild EQ Sthlm

EQ Sthlm är Niams nya satsning på flexibla kontor i Värtahamnen i det hus som tidigare gick under namnet UNO (Hangövägen 29). Byggnaden omfattar 24 000 kvadratmeter med ett helt våningsplan avsatt för coworking där hyresgästerna har möjlighet till kortare kontrakt och flexibla kontorsytor. I fastigheten ligger även Scandic Hotels som inom kort genomgår en omfattande utveckling och renovering. Nya hotellrum och inbjudande miljöer och ytor skapas där människor kan träffas för att knyta kontakter. Som ett led i EQ Sthlms skalbara och cirkulära idé finns även danska Nornorm på plats i huset med ett showroom för sitt prenumerationskoncept bestående av kontorsmöbler.

Niams nya kontorssatsning EQ Sthlm är en del av den första etappen av utvecklingen av Värtahamnen. Huset och kontorsytorna har genomgått en totalrenovering med fokus på flexibla lösningar för hyresgästerna och hyreskontrakt kan tecknas på lång eller kort sikt. Lokalerna kan nyttjas som coworking eller som ett eget kontor. Det finns även möjlighet att prenumerera på sin inredning via Nornorm i huset. Via uthyrning av kontorsinredning vill Nornorm bidra till klimatomställningen och deras showroom i EQ välkomnar både Niams hyresgäster och externa besökare.

– Vi ser en stor efterfrågan på flexibla lösningar och coworking i Stockholm, pandemin har helt klart ändrat kontorsmarknaden. Stockholms stad och vi fastighetsaktörer har nu en unik chans att bygga upp ett nytt område i Värtahamnen som är 100 procent anpassat till de nya behoven. EQ Sthlm är först ut och inom kort byggstartar vi på Niam The Dockworks med yterligare 32 000 kvadratmeter kontorsyta samt nyproduktionsprojektet Hangö med   5 900 kvadratmeter, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam.

Närmaste granne till hyresgästerna i EQ Sthlm är Scandic Hotels som ligger i samma byggnad. Hotellet kommer att genomgå en omfattande utveckling och modernisering. Ombyggnationen förväntas starta nu i december och innefattar bland annat en ny wellnessavdelning, en takbar, en ny restaurang samt 40 nya hotellrum. Hotellet planeras öppna för gäster sommaren 2024 och kommer då att bestå av totalt 323 rum.

EQ – EAST QUAY
EQ står för East Quay, den engelska benämningen för östra kajen. I byggnaden finns lokaler i storlekarna 32 - 1 648 kvadratmeter på en total kontorsyta om 8 400 kvadratmeter, varav hälften redan är uthyrt. Fastigheten kommer att certifieras med den internationella miljöcertifieringen BREEAM. Med bil finns direkt access till Norra länken och Gärdets T-bana ligger inom gångavstånd från EQ Sthlm. 

NIAM I VÄRTAHAMNEN
EQ Sthlm, det nya Scandic-hotellet och Niams projekt The Dockworks och Hangö är viktiga delar av Stockholm stads omfattande stadsutvecklingsprojekt som ska göra Värtahamnen till en levande innerstadsdel och en förlängning av Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. När visionen för Värtahamnen har förverkligats kommer det att finnas 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i området. Den första etappen förverkligas just nu och innebär tillskapande av 110 000 kvadratmeter kommersiell bebyggelse i det unika området.

För mer information vänligen besök EQ Sthlms hemsida: www.eqsthlm.se 

KONTAKTUPPGIFTER
Ola Kolmert, Affärsutvecklare Niam
Email: ola.kolmert@niam.com
Telefon:  +46 768 71 50 83


Ämnen: Kontor

Om Niam

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 24 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €12 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €3 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.