2021-09-13 05:00Pressmeddelande

Niam köper två bostadsprojekt i Danmark

Niam och Milton Huse har ingått avtal om byggande och köp av två radhusprojekt med totalt 244 bostäder. Majoriteten av bostäderna ligger i Haslev, centala Själland, och resterande ligger i Lyndelse, strax söder om Odense på Fyn.

I Haslev utvecklas ett nytt stort bostadsområde i den södra delen av staden, där ambitionen är att skapa ett attraktivt område att bo i till en rimlig kostnad. Både lekplatser och ett större aktivitetshus byggs i området, som ska användas för samhällsaktiviteter. Dessutom kommer det vara möjligt att omvandla en andel av bostäderna till äldreboenden, så att framtida hyresgäster kan bo kvar i sina hem, även om ett behov av vård uppstår.

Projekten kommer vid färdigställande ha en miljöcertifiering enligt DGNB Silver.

Michael Berthelsen, Country Manager Danmark, säger, ”Vi är mycket glada över att samarbeta med Milton Huse i dessa två bostadsprojekt, vilka kommer att vara bra komplement till vår befintliga portfölj. Områdena ligger inom kort pendlingsavstånd till de stora universitetssjukhus i respektive stad och vi tror därför att bland annat sjukhusanställda kommer att efterfråga dessa energivänliga kvalitetsboenden, belägna nära naturen för en prisvärd hyra.”

Milton Huse räknar med att kunna påbörja utvecklingen i slutet av 2021, och de första husen kommer att vara klara för inflyttning i början av 2023. Projekten förväntas vara helt klara under första kvartalet 2025.

Erik Rehnquist, vd och ägare av Milton Huse, säger, ”Vi på Milton Huse har varit mycket nöjda med processen med Niam och ser fram emot det framtida samarbetet. Niam är väldigt pragmatisk i sina attityder och tänker mycket på de människor som kommer att bo i deras hem, vilket bl.a. uttrycks i form av byggandet av en gemensam lokal, utomhusområden med lekplats och ett konsekvent fokus på hållbarhet. Detta är helt i linje med Milton House egna värderingar."

Med denna transaktion ökar Niams närvaro på den danska bostadshyresmarknaden och portföljen består nu av cirka 1 650 hyresrätter.

För mer information, vänligen kontakta:
Michael Berthelsen, Country Manager Denmark
+45 21 323 355, michael.berthelsen@niam.com

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.comOm Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11,5 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €2,4 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har fler än 85 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Kontaktpersoner

Michael Berthelsen
Country Manager Denmark
Michael Berthelsen

Relaterad media