2015-09-21 10:00Pressmeddelande

Niam köper köpcentrum i Helsingfors

Den 17 september 2015 undertecknade Niam ett avtal om att förvärva Kaari Shopping Center som ligger i Kannelmäki, nära ringled 1, i Helsingfors. Köpcentret är Helsingfors femte största med en total yta om ~48 000 kvm. Säljaren, HOK-Elanto, har i samband med förvärvet tecknat långsiktiga hyresavtal för de ytor som de för närvarande innehar. Transaktionen förväntas stänga i oktober 2015.

Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam säger; “Det här var ett tillfälle för Niam att förvärva ett modernt köpcentrum med ett utmärkt läge. Niam ser potential att ytterligare öka besöksfrekvensen i köpcentret.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Bergman, CEO, Niam AB
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se

Stefan Albinsson, Fund Manager, Niam AB
+ 46 8 5175 85 15, stefan.albinsson@niam.se

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, COO, Head of Investor Relations & Business Development, Niam AB
+ 46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om €2.7 miljarder. Niam erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och sedan 2000 har Niam, genom egna fonder investerat i fastigheter till ett värde överstigande €5 miljarder. Niam har 48 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För mer information besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.