2019-06-05 10:22Pressmeddelande

Niam köper kontorsfastighet i Helsingfors

Niam har tecknat avtal med Skanska Commercial Development Nordic om att förvärva en nyproducerad kontorsfastighet belägen i Aviapolis, ett av de snabbast växande affärsklustren i Helsingfors-regionen, som angränsar till Helsingfors flygplats.

Fastigheten, Aviabulevardi II, är nyproducerad och belägen alldeles intill tågstationen i Aviapolis och Aviabulevardi I som Niam förvärvade från Skanska i mars 2017. Aviabulevardi II omfattar ca 8 000 kvm och är fullt uthyrd till en diversifierad mix av hyresgäster.

Fredrik Jonsson, VD på Niam säger, “Vi tror att fastighetens läge, i kombination med moderna lokaler samt utökad service i takt med att området Aviapolis utvecklas, utgör ett attraktivt erbjudande till hyresgäster. Kontorsmarknaden i Helsingfors är fortsatt attraktiv för investeringar och vi tror att den kommer att fortsätta stärkas framöver.”

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Jonsson, VD, Niam AB
+46 8 5175 85 23, fredrik.jonsson@niam.se

Victor Wettergren, Fund Manager, Niam AB
+46 8 5175 85 25, victor.wettergren@niam.se

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, COO, Head of Investor Relations & Business Development
+46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om €3.0 miljarder. Niam erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och sedan 2000 har Niam, genom egna fonder investerat i fastigheter till ett värde överstigande €10 miljarder. Niam har 55+ anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För mer information besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.