2013-11-13 09:00Pressmeddelande

Niam köper kommersiella fastigheter i Danmark

Niam har tecknat avtal om att förvärva sju kontors-, och handelsfastigheter i Danmark, från Finansiel Stabilitet, för ~112 miljoner EUR. Fastigheterna omfattar omkring 58.000 kvm i Köpenhamn, Slagelse och Roskilde. I och med transaktionen träder Niam in på den danska markanden för kommersiella fastigheter.

Johan Bergman, VD på Niam säger; ”Vi är väldigt nöjda med denna affär då fastigheterna genererar ett starkt kassaflöde och har stor potential. Med dessa investeringar är vi väl positionerade för att dra fördel av en förbättrad ekonomi och utveckling i Danmark och Köpenhamn, under de kommande åren.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Bergman, CEO, Niam AB 
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se

Kristian Krogh, Senior Director, Denmark
+45 21 31 00 55, kristian.krogh@niam.dk

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, Head of Investor Relations & Business Development 
+ 46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se

 

Niam
Niam är ett av norra Europas ledande private equity-företag inom fastigheter och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska och Baltiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande 6.5 miljarder EUR. Företaget har ett investeringsteam med 45 dedikerade anställda som besitter erfarenhet av samtliga fastighetstyper. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För mer information, besök gärna www.niam.se.Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.