2018-01-31 10:50Pressmeddelande

Niam köper handelsfastigheter i Helsingfors

Niam har ingått avtal om att förvärva två handelsfastigheter i Suurpelto och Laajasalo, Helsingfors, från NCC Property Development Oy.

Suurpelto handelsfastighet öppnade i november 2017 och har ett utmärkt läge i Suurpelto, en stadsdel under tillväxt i Espoo, precis intill Ring Road II. Fastigheten har en uthyrningsbar area om 4 500 kvm och är fullt uthyrd till Kesko. Laajasalo handelsfastighet är planerad att öppna i november 2018 och ligger i det attraktiva och växande Laajasalo-området i Helsingfors stad. Fastigheten har en uthyrningsbar area om 8 400 kvm och är redan nästan helt uthyrd, bland annat till Kesko och HOK-Elanto.

Fredrik Jonsson, VD på Niam säger; “Vi är nöjda över att förvärva dessa två handelsfastigheter. Kombinationen av nyproducerade fastigheter i attraktiva och växande områden, samt fastigheternas tydliga fokus på vardagliga behov, ger den investeringsstabilitet vi söker.”

Förmer information, vänligen kontakta:
Fredrik Jonsson, CEO, Niam AB
+46 8 517 585 23, fredrik.jonsson@niam.se

Victor Wettergren, Fund Manager, Niam AB
+ 46 8 5175 85 25, victor.wettergren@niam.se

För mer information om Niam,vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, COO, Head of Investor Relations & Business Development
+ 46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om €3.5 miljarder. Niam erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och sedan 2000 har Niam, genom egna fonder investerat i fastigheter till ett värde överstigande €7.5 miljarder. Niam har 55+ anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För mer information besök gärna www.niam.se.


Om Niam

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.