2024-03-04 07:00Pressmeddelande

Niam köper dansk fastighetsförvaltare – integreras i egen verksamhet

Nordhusene – prisvärda bostäder för vanliga människor med fokus på kvalitet, hållbarhet, bra lägen och flexibilitet. Nordhusene – prisvärda bostäder för vanliga människor med fokus på kvalitet, hållbarhet, bra lägen och flexibilitet. 

Niam förvärvar Futurum ApS, ett danskt bolag inom fastighetsförvaltning. Med sina 25 anställda har Futurum en betydande expertis inom segmentet, vilket kompletteras med nödvändiga system och processer för bostadsförvaltning. Bolaget ska förvalta och utveckla Niams danska bostadsplattform, Nordhusene.

"I linje med Niams danska bostadsstrategi fortsätter vi att etablera Nordhusene som en stor och oberoende bostadsplattform i Danmark. Vi har sammanlagt cirka 2 300 bostadslägenheter och med detta förvärv tar vi ett viktigt steg för att optimera driften av vår bostadssatsning", säger Erik Rydström, fondchef på Niam.

Futurum, med huvudkontor i Fredericia, är specialiserat på förvaltning av bostäder i Danmarks regionala städer. Bolaget kommer nu att integreras helt i Nordhusene-plattformen och bli ett helägt dotterbolag inom Nordhusene Group.

"Vi är otroligt glada över att ha fått möjligheten att förvärva Futurum. Vi har samarbetat tillsammans under de senaste åren och har sett hur engagerade de är i alla uppgifter, stora som små. Idag förvaltas våra Nordhusenesbostäder av flera externa samarbetspartners, men framöver kommer vi att samla allt hos Futurum. Genom att samla administration, drift och fortsatt utveckling av vår bostadsportfölj får vi ännu mer kontroll över vår produkt och kan därmed få mer tid över till att förbättra kundupplevelsen," förklarar Jacob de Lichtenberg, landschef Niam Danmark.

För mer information om projektet, vänligen kontakta:
Jacob de Lichtenberg, Country Manager Denmark
+45 42 45 48 49, jacob.Lichtenberg@niam.com  

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Emma-Lisa Runius, Head of Marketing & Communications
+46 709 460 666, emma-lisa.runius@niam.com

Om Nordhusene
Sedan 2020 har Niam investerat i en bostadsportfölj i Danmark med målet att tillhandahålla prisvärda bostäder för vanliga människor över hela landet. Med portföljens fokus på kvalitetsbostäder, hållbarhet, bra lägen och flexibiliteten i att hyra sitt hem, strävar Niam efter att tillgodose behoven hos olika individer och familjer – allt samlat under namnet Nordhusene. Läs mer här: nordhusene.dkOm Niam

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. Niam har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se


Kontaktpersoner

Emma-Lisa Runius
Head of Marketing & Communications
Emma-Lisa Runius