2022-09-28 05:30Pressmeddelande

Niam i Norge växer – rekryterar landschef och Associate Director

Morten Roland - landsschef NorgeMorten Roland - landsschef Norge

Niam är en av Nordens största fondförvaltare och har sedan flera år tillbaka gjort stora investeringar i norska fastigheter. Nu växer det norska teamet genom rekryteringen av Morten Roland och Bjørn Olav Smørgrav, båda med stor erfarenhet från transaktioner, förvaltning och finansiering. Roland och Smørgrav driver idag Led Management som under de senaste åren har haft ett nära strategiskt samarbete med Niam, dessförinnan har båda varit verksamma inom Arctic Real Estate Development och DNB Markets. Morten Roland tillträder rollen som landschef och Bjørn Olav Smørgrav anställs som Associate Director, med början i januari 2023. 

– Med Morten Roland som ansvarig för Niams norska verksamhet har vi goda förutsättningar för fortsatt tillväxt i Norge. Niam har betydande investeringskapacitet och den norska marknaden är en viktig del för Niams nordiska fonder, säger Rikard Henriksson, Managing Partner på Niam.

– Bjørn Olav och jag ser fram emot ett ännu närmare samarbete med Niam från och med årsskiftet och tillsammans med resten av det norska teamet kommer vi att göra flera spännande affärer framöver. Niam har ett starkt varumärke och ett imponerande professionellt system med kvalitet i alla led. Vi är en bra match – vår marknadskunskap i kombination med Niams nätverk av investerare och medel som ska investeras.

Under det senaste året har Niam Norge genomfört tre core-plus investeringar. Nu söker teamet både Core Plus och Value Add-fastigheter där även partnerskap kommer att stå på agendan i större utsträckning än tidigare.



Om Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 24 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €12 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €2,7 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Kontaktpersoner

Rikard Henriksson
Managing Partner
Rikard Henriksson