2021-03-24 07:00Pressmeddelande

Niam hyr ut till Innovative Sales i UNO - Värtahamnen

UNO - VärtahamnenUNO - Värtahamnen

Niam har under 2019-2020 totalrenoverat kontorsfastigheten UNO i Värtahamnen. Byggnaden, som är en del av Niams omfattande kontorsutvecklingsprojekt i Värtahamnen, är först ut att byta skepnad när stadsdelen byggs om från hamn till Stockholms mest hållbara innerstadsområde. Nu är det klart att säljbolaget Innovative Sales väljer UNO till sitt nya kontor. Ytan uppgår till 570 kvm och inflytt sker i sommar.

Som en del i Värtahamnens förändring har Niam rustat upp och moderniserat kontorshuset UNO som blir ett av flera nya kontorskoncept i ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt. Byggnaden är energisnål och klimatsmart och certifieras i enlighet med Breeam In-Use. Totalt hyr Niam ut 7 300 kvm fördelat på 5 våningsplan.

I februari 2021 tecknade det specialiserade säljbolaget inom bland annat telefon- och eventförsäljning, Innovative Sales, hyresavtal i UNO med inflytt sommaren 2021. Lokalerna i UNO är yteffektiva och nya hyresgäster har möjlighet att vara med och påverka planlösningen för att matcha sina specifika behov. Utöver de egna ytorna finns gemensamma mötesplatser och konferensrum.

Värtahamnen är ett av de sista utvecklingsområdena innanför tullarna i Stockholm och vi ser ett växande intresse för både UNO och vårt nybyggnadsprojekt The Dockworks. Innovative Sales behöver flexibla, effektiva lösningar och då passar våra kontor bra, säger Ola Kolmert, Projektutvecklare på Niam.

I fastigheten, som har en tydlig inriktning på hälsa och träning finns cykelparkering både inne och ute samt nybyggt gym och omklädningsrum för hyresgästerna. I byggnaden finns också det expansiva bolaget Ruff Golf som nyligen öppnat sin andra anläggning med golfsimulatorer i UNO. I närområdet finns padelhallen PDL Center, SATS, Kungliga Tennishallen samt ett flertal restauranger.

Värtahamnen är en spännande plats där det kommer att hända mycket de kommande åren. UNO ger oss ett ljust, flexibelt kontor med träningsmöjligheter direkt i huset vilket våra anställda uppskattar, säger Dariush Hosseinian, vd Innovative Sales.

Niam är en del av Stadsutvecklarna i Värtahamnen, det gemensamma bolaget som utvecklar Stockholms innerstads nya stadsdel i Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. Den nya stadsdelen Värtahamnen kommer även i framtiden att anlöpas av kryssningsfartyg med miljontals passagerare varje år. När Vision Värtahamnen förverkligats ska det finnas 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i området. Förutom UNO består Niams kontorsutvecklingsprojekt av nyproduktionen The Dockworks med 32 000 kvm uthyrbar yta.

För mer information om Niams projekt UNO och Niams satsning i Värtahamnen vänligen besök:
www.unosthlm.se
www.dockworks.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ola Kolmert, Projektutvecklare
+46 768 71 50 83, ola.kolmert@niam.com

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,9 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 75 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Ämnen: Kontor

Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Ola Kolmert
Affärsutvecklare
Ola Kolmert

Relaterad media