2018-12-14 06:00Pressmeddelande

Niam har rekryterat Henrik Gerdin som fondchef

null

Niam har anställt Henrik Gerdin som fondchef för Niam Nordic VI. Henrik har en gedigen erfarenhet av fastighetsinvesteringar och kommer närmast från en roll som transaktionschef på Kungsleden. Dessförinnan arbetade han på Niam som Director, Acquisitions. Henrik tillträdde tjänsten som fondchef den 7 december 2018.

”Vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Henrik igen och är övertygade om att han kommer ha mycket att tillföra i rollen som fondchef för Niam Nordic VI ”, säger Rikard Henriksson, Head of Asset Management, Niam AB.

Genom sina fonder förvaltar Niam fastigheter och utvecklingsprojekt till ett värde av över 33 miljarder SEK och bland innehaven finns alla typer av fastigheter i samtliga nordiska länder.

För mer information, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Head of Asset Management, Niam AB
+46 8 5175 8563, Rikard.Henriksson@niam.se

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, COO,  Head of Investor Relations & Business Development, Niam AB
+46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om €3.2 miljarder. Niam erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess investerat i fastigheter omfattande €10 miljarder. Niam har 59 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För mer information besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.