2021-02-12 07:07Pressmeddelande

Niam förvärvar tre stadsdelscentrum i Stockholm

Niam har ingått ett bindande avtal med Citycon om köp av en portfölj med tre stadsdelscentrum på totalt drygt 57,000 kvadratmeter. De tre centrumen ligger i Tumba, Högdalen och Fruängen som alla är förorter till Stockholm.

Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sweden, säger, ”Med dessa förvärv utökar vi vår fastighetsportfölj i Stockholm avsevärt. Fastigheterna erbjuder ett starkt kassaflöde med en majoritet av hyresgäster inom livsmedel och annan stabil handel samt samhällsservice och bostäder. Samtliga centrum ligger i direkt anslutning till spårbunden trafik och vi ser mycket fram emot att vidareutveckla dessa platser tillsammans med befintliga hyresgäster och de aktuella kommunerna”.

F. Scott Ball, koncernchef Citycon, säger ”Försäljningen är en bekräftelse på värdet och attraktiviteten för högkvalitativa nordiska fastigheter hos investerare. Under rådande tider med en låg aktivitet på transaktionsmarknaden är affären en bekräftelse på de nuvarande värderingsnivåerna för denna typ av fastigheter”.

Beräknat tillträde är under Q1 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige
+46 705 55 08 35, daniel.andersson@niam.com   

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com  

 

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,9 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 70 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Daniel Andersson
Head of Acquisitions Sweden
Daniel Andersson