2021-07-07 09:00Pressmeddelande

Niam förvärvar storskaligt bostadsprojekt i Odense, Danmark

Dalum PapirfabrikDalum Papirfabrik

Niam har förvärvat ett bostadsutvecklingsprojekt, beläget på en tidigare industritomt, där det historiska pappersverket Dalum stod. Projektet förvärvades från den danska utvecklaren MT Højgaard och kommer att leverera 301 lägenheter under de kommande åren.

Projektet, som omfattar 27 500 kvm, ligger i Odense, Danmarks tredje största stad, med närhet till natur, vatten och skolor samt olika transportförbindelser till stadens centrum. Projektet kommer att bli miljöcertifierad med DGNB Gold och när det är klart kommer det att ingå i ett nytt attraktivt bostadsområde om 45 000 kvm.

Michael Berthelsen, Country Manager Denmark på Niam, säger, ”Vi fortsätter att fokusera på hållbara fastigheter som tillgodoser våra hyresgästers behov. Vi är glada att samarbeta med MT Højgaard i detta projekt där ambitionen är att erbjuda hållbara och högkvalitativa, men ändå prisvärda bostäder för alla.”

Byggandet förväntas starta i september 2021 av MT Højgaard Danmark och Raunstrup (del av Enemærke & Petersen-koncernen), och planeras vara färdigställt under första kvartalet 2024.

Finn Mortensen, projektutvecklingschef på MT Højgaard Projektutveckling, säger, ”Vi ser fram emot att samarbeta med Niam och skapa ett attraktivt nytt bostadsområde med en mängd olika lägenheter samtidigt som vi bevarar områdets unika historia och själen i Danmarks äldsta pappersbruk. Det är ett spännande projekt som låter oss dra nytta av kompetensen i MT Højgaard Holding Group för att förvandla ett tidigare industriområde till ett nytt, mångsidigt bostadsområde.”

Med detta förvärv fortsätter Niams närvaro på den danska bostadsmarknaden att växa och portföljen består nu av cirka 1 400 enheter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Michael Berthelsen, Country Manager Denmark
+45 21 323 355, michael.berthelsen@niam.com 

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

 

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €2.5 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11.5 miljarder. Niam har fler än 80 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.

Läs mer om DGNB här: The DGNB SystemOm Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Michael Berthelsen
Country Manager Denmark
Michael Berthelsen

Relaterad media