2020-12-18 10:00Pressmeddelande

Niam förvärvar nytt bostadsprojekt av Peab

wec360wec360

Niam har tecknat avtal om förvärv av ett hyresrättsprojekt under uppförande avseende 84 lägenheter inklusive 66 parkeringsplatser. Projektet ligger i Botkyrka, cirka 45 minuter från centrala Stockholm. Vidare har bostäderna närhet till natur samt skolor och affärer. Fastigheten ligger i ett expansivt mikroområde där 3 500 bostäder kommer utvecklas till 2030.

Säljaren och utvecklaren är Peab, ett av de ledande byggbolagen i Norden. Niam övertar bostäderna vid färdigställande, vilket är under Q1 2023.

Christian Ekberg, Director Acquisitions Sverige, är mycket positiv till förvärvet och säger, ”Bostäderna kommer tillhandahålla många framtida hyresgäster en attraktiv bostad med hög kvalitet och närhet till ett stort utbud av bekvämligheter. Bostadsprojektet är ett bra tillskott i vår växande svenska bostadsportfölj och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Peab under utvecklingen samt till övertagandet i början på 2023.”

Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling, säger, ”Den starka efterfrågan på hyresrätter har gett oss goda möjligheter att utveckla fastigheter som hyresrättsprojekt och naturligtvis är det mycket glädjande att vi kan bidra till utbudet av olika boendeformer i fler kommuner.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christian Ekberg, Director Acquisitions Sverige, Niam AB
+46 8 5175 85 86, christian.ekberg@niam.com  

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,7 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 70 anställda i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Christian Ekberg
Director Acquisitions, Sweden
Christian Ekberg