2021-06-14 06:08Pressmeddelande

Niam förvärvar kontorsfastighet i Göteborg

Niam, en av Nordens största privata fastighetsägare, har avtalat om att förvärva en 24 500 kvm stor kontorsbyggnad i Göteborg av Torslanda Property Investment AB (”TPI”), med tillträde 1 oktober 2021. Fastigheten är en modern och flexibel kontorsbyggnad med ett fristående parkeringshus. Det uppfördes 2017 och är fullt uthyrd till Volvo Cars.

Fastigheten ligger i Torslanda, endast 15 minuter nordväst om centrala Göteborg. Området är dominerat av Volvo Cars produktion, lager och kontor. Kontorsbyggnaden som är Volvo Cars modernaste kontorslokaler i området, tillhandahåller även hyresgästerna med en restaurang som drivs av Volvo genom operatören ”Harvest by Mannerström”.  

Daniel Andersson, Head of Acquisitions Niam Sverige, säger, “Denna moderna kontorsfastighet har ett mycket strategiskt läge och vi ser fram emot att överta fastigheten från TPI för att fortsätta förvalta fastigheten väl och tillgodose Volvo Cars behov.”

Stefan Berg, verkställande direktör i Torslanda Property Investment, säger, ”Fastigheten uppfördes 2017 åt Volvo Cars som då erbjöds moderna miljöklassade lokaler. Genom försäljningen till Niam frigör TPI kapital samtidigt som vi kunnat attrahera en ledande institutionell investerare till Torslandaområdet där TPI har merparten av sina fastigheter. Målsättningen är att i nära samarbete med bolagets största kund, Volvo Cars, fortsätta investera i fastighetsbeståndet i Torslanda.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige
+46 70 555 08 35, daniel.andersson@niam.com  

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €2,5 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11,5 miljarder. Niam har fler än 80 anställda i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Ämnen: Kontor

Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Daniel Andersson
Head of Acquisitions Sweden
Daniel Andersson

Relaterad media