2023-12-06 07:00Pressmeddelande

Niam förvärvar kontorsfastighet i centrala Stockholm

Kontorsfastigheten Smultronet 6 på Fleminggatan, Stockholm Kontorsfastigheten Smultronet 6 på Fleminggatan, Stockholm

Niam har förvärvat kontorsfastigheten Smultronet 6 på Fleminggatan i centrala Stockholm från Union Investment. Fastigheten består av cirka 11 000 kvm uthyrbar area och var tidigare till största delen uthyrd till HSB som flyttade ut innan sommaren. Niam ska nu utveckla fastigheten till moderna kontorslösningar och bidrar därmed till den fortsatta positiva kontorsutvecklingen på Kungsholmen.  

”I det nordiska kontorssegmentet eftersträvar vi förvärv av fastigheter och fastighetsportföljer i de större städerna med närhet till kollektivtrafik i attraktiva mikrolägen. Vidare söker vi fastigheter där det finns eller kan skapas kvalitéer för att möta hyresgästers långsiktiga behov och efterfrågan, som exempelvis miljöcertifierade fastigheter med hög ESG-profil. Därför gläder det mig att kunna presentera Niams senaste förvärv i centrala Stockholm”, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam i en kommentar.

”Fastigheten ligger centralt belägen på gångavstånd från Centralstationen med direktanslutning till innerstadsbussar och flera tunnelbanelinjer. Här finns ett väletablerat serviceutbud i närområdet och fastigheten erbjuder ljusa kontorsytor i en smal huskropp med bra takhöjder och en välkomnande entré. Planlösningen möjliggör uthyrning till flera hyresgäster men passar även utmärkt till en större hyresgäst.” säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions.

För mer information, vänligen kontakta:
Emma-Lisa Runius, Head of Marketing & Communications
+46 709 460 666, emma-lisa.runius@niam.com


Ämnen: Kontor

Om Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. Niam har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se


Kontaktpersoner

Emma-Lisa Runius
Head of Marketing & Communications
Emma-Lisa Runius