2012-01-24 08:30Pressmeddelande

Niam förvärvar fyra köpcentrum i Norge

Under 2010 förvärvade Niam fastighetsbolaget Sektor Eiendomsutvikling AS samt Linderud Center under 2011. Genom detta förvärv förstärker Niam sin position på den norska köpcentrumsmarknaden.


“Genom Sektor EiendomsUtvikling och Niams kombinerade kunskap och finansiella styrka är vi övertygade om att detta blir en god investering för Niam,” säger Kjell Sagstad, Senior Director på Niam.


Genom denna försäljning lämnar Oslo Areal helt köpcentrumsmarknaden.
Vi kommer att fokusera på kontorsfastigheter i Oslo området och har därför valt att sälja av de fyra köpcentrum som vi hade i vår portfölj. Vi är nöjda med att ha nått ett avtal med Niam och vi är övertygade om att Niam genom sin fastighetsförvaltare kommer att utveckla dessa centrum till fördel för såväl hyresgäster som kunder,” säger Oslo Areals VD Mona Ingebrigtsen.


Arctic Securities har agerat mäklare vid affären.


Shopping centrumen
Strandtorget är Lillehammers största köpcentrum med 65 hyresgäster bestående av bland annat många större klädkedjor, Clas Ohlson och ett flertal restauranger. Köpcentrumet omsätter ca en miljard NOK per år.


Stadionparken ligger nära Hinna Park i Stavanger och ligger vägg i vägg med Viking Stadion. Köpcentrumet har fler än 30 hyresgäster med verksamhet inom ett flertal områden.


CC-Varehus och Torget Vest ligger båda i central Drammen. Köpcentrumen har 30 hyresgäster vardera inklusive större klädkedjor, mindre butiker samt restauranger och caféer.

För mer information, vänligen kontakta:


Johan Bergman, CEO, Niam AB
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se


Kjell Sagstad, Senior Director
+47 92 21 30 20, Kjell.sagstad@niam.no


För vidare information om Niam, vänligt kontakta:
Jennifer Andersson, Head of Investor Relations & Business Development jennifer.andersson@niam.se

Niam

Niam är ett av norra Europas ledande private-equity företag inom fastigheter och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska och Baltiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €5 miljarder och genererat en gross leveraged IRR om 31%. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn, ett investeringsteam med 38 dedikerade anställda och ett erkänt senior management med över 20 års erfarenhet från fastighetsutveckling och direkta fastighetsinvesteringar. För mer information, besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.