2020-12-18 07:05Pressmeddelande

Niam förvärvar bostadsprojekt i Greve, Danmark

Bostadsprojekt i Greve, DanmarkBostadsprojekt i Greve, Danmark

Niam har ingått ett bindande avtal om att förvärva sex punkthus under uppförande avseende totalt 80 hyreslägenheter i Greve, strax utanför Köpenhamn. Bonava, projektets säljare och utvecklare, kommer även ansvara för att hyra ut bostäderna. Projektstart sker i år och de första hyresgästerna förväntas flytta in sommaren 2022.

Projektet är beläget i norra delen av Greve och är en del av ett större kvarter under utveckling. Samtliga bostäder kommer att bli Svanenmärkta vilket har varit ett viktigt kriterium för Niam.

Michael Berthelsen, Country Manager Denmark Niam, säger, “Vi är mycket glada över att ha förvärvat dessa 80 miljömärkta kvalitetslägenheter i Greve av Bonava, som är en mycket kompetent utvecklare av bostadsfastigheter. Närheten till allmänna kommunikationer gör att man når centrala Köpenhamn på cirka 20 minuter och i närområdet finns både skolor, shopping samt korta avstånd till vatten och natur. Vi anser därför Greve vara en attraktiv del av Stor-Köpenhamn att bosätta sig i.”

Även Bonava är nöjda över transaktionen. Kristian Olsen, vd Bonava, säger, ”Vi ser fram emot samarbetet med Niam. Vi delar det gemensamma fokuset på hållbarhet och att skapa optimala bostäder för framtida boende.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Michael Berthelsen, Country Manager Denmark
+45 21 32 33 55, michael.berthelsen@niam.com

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, rikard.henriksson@niam.com

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,7 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 70 anställda i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Bonava har skapat hem och grannskap sedan 1930-talet. Bonava har 2 100 anställda med verksamhet i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, St Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 15,5 miljarder kronor år 2019. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Michael Berthelsen
Country Manager Denmark
Michael Berthelsen