2021-04-13 06:00Pressmeddelande

Niam förvärvar 782 hyresbostäder i Danmark från Birch Ejendomme

Niam har förvärvat 782 nyckelfärdiga bostäder i fem tillväxtstäder på Jylland, Danmark. Portföljen består av 10 fastigheter med 646 radhus och 136 lägenheter som alla byggs av den välkända danska utvecklaren Birch Ejendomme som tidigare levererat ~1 200 enheter av hög kvalitet till Niam. När fastigheterna står färdigbyggda kommer de ha en DGNB-miljöcertifiering.

Bostäderna finns i fem regionala tillväxtstäder på Jylland; Århus, Silkeborg, Kolding, Randers och Fredericia. Tillsammans omfattas de av ~70 000 kvm, vilket ger en genomsnittlig storlek på 88 kvm per enhet.

Michael Berthelsen, Country Manager Danmark på Niam, säger, ”Vi är glada att fortsätta vår relation med Birch Ejendomme som kontinuerligt levererar högkvalitativa hem som uppfyller marknadens behov. Förvärvet av dessa tillgångar stöder vår ambition att bygga en bostadsportfölj i Danmark med fokus på högkvalitativa byggnader, uthyrda till hållbara hyresnivåer. Dessutom är det en viktig faktor för Niam som samhällsutvecklare att bostäderna är miljömässigt hållbara vilket kommer att bekräftas med en DGNB-certifiering”.

Thomas Bertelsen, Partner på Birch Ejendomme, säger, ”På Birch Ejendomme är vi mycket glada över att kunna utöka vårt nära förhållande och vårt professionella samarbete med Niam genom denna transaktion och att en så ansedd nordisk investerare har en fortsatt önskan att genomföra fastighetsaffärer med oss. Denna transaktion är ett resultat av den fantastiska resa som vi på Birch Ejendomme genomgår och den stöder vår ambition att leverera uthyrda hållbara kvalitetsbyggnader till bostadsmarknaden i danska tillväxtstäder, vilket har präglat vårt samarbete med Niam de senaste åren”.

Enheterna kommer att levereras successivt under två års tid där den första överlämningen planeras ske i september 2021 och den sista i oktober 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Michael Berthelsen, Country Manager Denmark
+45 21 32 33 55, michael.berthelsen@niam.com

För ytterligare information om Niam, vänligen kontakta:
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 8563, rikard.henriksson@niam.com

Niam är en av norra Europas ledande privata fastighetsägare och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,9 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 75 anställda i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.



Om Niam

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Michael Berthelsen
Country Manager Denmark
Michael Berthelsen