2022-06-30 06:00Pressmeddelande

Niam förvärvar 318 lägenheter i Uppsala

Senapsfabriken, UppsalaSenapsfabriken, Uppsala

Niam har förvärvat 318 lägenheter i centrala Uppsala från Slättö. Fastigheterna är belägna inom den gamla senapsfabriken på Kungsgatan, i ett område som under senare år har omvandlats till ett attraktivt bostadsområde endast 5 minuters promenad från resecentrum. Projektet har byggts i fyra etapper varav den sista färdigställdes under våren 2022.

Erik Rydström, Fondchef på Niam, säger; ”Vi är väldigt glada över att ha lyckats förvärva dessa yt- och energieffektiva fastigheter från Slättö. De miljöcertifierade bostäderna ligger i ett mycket centralt och omtyckt område och blir ett utmärkt komplement till vår befintliga bostadsportfölj.”

Erik Dansbo, Investeringschef på Slättö, säger; ”Från att tidigare ha varit stadens industricentrum med tegelhus och verkstäder är Kungsängen nu ett av Uppsalas mest levande och attraktiva bostadsområden med breda gator och mycket grönska. Senapsfabriken är ytterligare ett lyckat projekt som nu färdigställts och vi känner oss både trygga och glada över att lämna över de energieffektiva hyresrätterna till Niam.”

I linje med Niams fokus på hållbarhet är projektet miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver.

Cederquist har varit legal rådgivare till Niam, och Mannheimer Swartling och Nordanö har agerat rådgivare till Slättö i transaktionen.

Niam tillträdde lägenheterna 3 juni.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Erik Rydström, Fondchef
+46 708 24 40 44
erik.rydstrom@niam.com  Om Niam

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 24 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11,5 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €2,4 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har fler än 85 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Kontaktpersoner

Erik Rydström
Fund Manager
Erik Rydström