2013-06-19 19:00Pressmeddelande

Niam förlänger avtal med Polismyndigheten i Solna

Polismyndigheten i Stockholms Län har förlängt sitt hyresavtal om ca 15,600 kvadratmeter i  fastigheten Tegen 6 i Solna till och med 2027. Polismyndigheten har även tecknat nya hyresavtal för ytterligare ca 2,900 kvadratmeter i fastigheten. Niam genomför i samband med detta uppgraderingar av byggnaden för att skapa moderna och effektiva lokaler för Polisens verksamhet.

”Vi är glada att Polismyndigheten i Stockholm givit Niam fortsatt förtroende genom denna förlängning och nyteckning av hyresavtal i Tegen. Detta skapar ett långsiktigt och starkt rättscentrum i Solna med Polis, Tingsrätt, Åklagarmyndighet och Kriminalvården i samma byggnad. Dessa myndigheter hyr cirka 80 procent av ytan i Tegen”, säger Sven Stork, kundansvarig för Niamuppdraget på Newsec Asset Management som förvaltar och hyr ut byggnaden för Niams räkning.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Bergman, CEO, Niam AB
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se

Stefan Albinsson, Director, Niam AB 
+46 8 5175 85 15, stefan.albinsson@niam.se  

För mer information om Niam, vänligen kontakta:

Jennifer Andersson, Head of Investor Relations & Business Development
+ 46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se

Niam

Niam är ett av norra Europas ledande private-equity företag inom fastigheter och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska och Baltiska marknaderna genom sina fonder. Sedan företaget grundades 1998 har Niam, genom egna fonder eller på uppdrag av finansiella partners, investerat i fastigheter till ett totalt värde överstigande €6.5 miljarder och genererat en gross leveraged IRR om 30%. Niam har kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn, ett investeringsteam med 43 dedikerade anställda och ett erkänt senior management med ett genomsnitt på över 20 års erfarenhet från fastighetsutveckling och direkta fastighetsinvesteringar. För mer information, besök gärna www.niam.se.


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.