2023-11-30 07:00Pressmeddelande

Niam etablerar nordisk logistikportfölj med strategiskt förvärv i Borås, Ljungby och Halmstad

Logistikfastighet i Borås. Fotograf: Daniel LarssonLogistikfastighet i Borås. Fotograf: Daniel Larsson

Niam kan med glädje meddela förvärvet av en högkvalitativ logistikportfölj i Sverige. Transaktionen slutfördes den 29 november 2023. Portföljen består av tre fastigheter med en stabil hyresgästbasstrategiskt belägna i väletablerade logistiknav. Fastigheterna är moderna och generiska samt uppfyller certifieringskraven enligt GreenBuilding eller BREEAM-standard.

Henrik Gerdin, Fondchef på Niam, kommenterade, "Vi är aktiva inom det nordiska logistiksegmentet och söker generiska fastigheter och fastighetsportföljer med långsiktig efterfrågan och/eller strategiskt värde för hyresgästerna. Vi har utvärderat och fortsätter att utvärdera flera transaktioner i regionen, och jag är glad över att nu kunna presentera Niams senaste logistikförvärv."

Tobias Brynjer, Director på Niam, tillade: "Det är tillfredsställande att förvärva en så välskött portfölj av högkvalitativa logistikfastigheter. Vi är övertygade om att Borås, Ljungby och Halmstad är, och kommer att fortsätta att vara, mycket attraktiva lägen för logistik i Sverige och Norden. Portföljens sammansättning, med starka hyresgäster, och dess storlek på närmare 93 000 m2, markerar Niams fortsatta ambitioner inom segmentet. Vi ser fram emot ett gott samarbete med våra nya hyresgäster."

Säljare av portföljen var Savills Investment Management på uppdrag av sin Nordic Logistics Fund.

Niam har använt Roschier Advokatbyrå som juridiskrådgivare i transaktionen.

Mer information om förvärvet, vänligen kontakta:
Henrik Gerdin, Fund Manager, Niam
+46 720 902 951, henrik.gerdin@niam.com  

Mer information om Niam, vänligen kontakta: 
Rikard Henriksson, Managing Partner
+46 8 5175 85 63, Rikard.Henriksson@niam.com


Ämnen: Logistik

Om Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. Niam har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se