2021-02-01 15:00Pressmeddelande

Niam avyttrar tre kontorsfastigheter i Danmark

Niam har avyttrat tre kontorsbyggnader i Danmark, alla inom 20 minuters bilresa från centrala Köpenhamn. Tillsammans omfattar fastigheterna ~32 600 kvm uthyrningsbar yta.

Två av fastigheterna, VAT83 och Telefonvej, ligger i Gladsaxe, strax nordväst om Köpenhamn. VAT83 är en modern, flexibel och hållbar fastighet med DGNB Silver-miljöcertifiering. De största hyresgästerna är AGC Biologics, Lenovo och TEVA. Telefonvej är en fullt uthyrd fastighet som erbjuder kontor och ett fitnesscenter med Fitness World och Thales Danmark som huvudhyresgäster.

Den tredje fastigheten i portföljen, Nybrovej, ligger i Lyngby. Med 10 000 kvm uthyrningsbar area erbjuder Nybrovej hyresgästerna en helrenoverad, flexibel och hållbar kontorsfastighet. Den är miljöcertifierat med DGNB Silver och den största hyresgästen är Danish Building and Property Agency.

Michael Berthelsen, Country Manager Danmark Niam säger, ”Vi köpte dessa fastigheter för sju år sedan och har lyckats få trovärdiga hyresgäster i både VAT83 och Nybrovej samt att få fastigheterna certifierade enligt DGNB-klassificering. Vi har nu avyttrat fastigheterna till NREP som kommer att fortsätta att förvalta dem och dess hyresgäster på ett ansvarsfullt sätt”.

Anders Østergaard Hansen, chef för kontorsinvesteringar NREP, säger, ”Vi ser fram emot att möta de befintliga hyresgästerna i portföljen för att höra om deras planer och behov, som vi ser fram emot att hitta lösningar på. Flexibilitet och kundorientering är nyckelord för oss och hörnstenarna i NREPs nya kontorsmärke Woods”.

Anders tackar även Niam för ett bra samarbete med affären.

”Niam har under processen varit skickliga och professionella, och vi är övertygade om att byggnaderna och hyresgästerna har behandlats väl och vi är stolta över att fortsätta deras goda arbete” säger Anders Østergaard Hansen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Michael Berthelsen, Country Manager Denmark
+45 21 323 355, michael.berthelsen@niam.com 

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,9 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 70 anställda i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Ämnen: Kontor

Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Michael Berthelsen
Country Manager Denmark
Michael Berthelsen

Relaterad media