2021-10-08 11:45Pressmeddelande

Linus Hägg ansluter till Niam Infrastructure

Niam Infrastructure har anställt Linus Hägg som Chief Investment Officer med lång erfarenhet inom förnybar energi. Plattformen fokuserar på hållbara infrastrukturinvesteringar i Norden och norra Europa med visionen att bli den ledande infrastrukturplattformen i Norden.

Linus har spenderat de senaste 10 åren på Arise, ett företag som utvecklar, bygger, säljer och förvaltar tillgångar inom förnybar energi. Hans senaste roll på Arise var CFO och dessförinnan chef för Corporate Finance. Linus började sin karriär inom investment banking där han tillbringade 10 år, bland annat på Danske Bank, Deutsche Bank och ABG Sundal Collier. Han har en M.Sc. i finansiell ekonomi från Växjö Universitet.

Sverker Åkerblom, Founding Partner & CEO på Niam Infrastructure, säger, ”Jag är väldigt glad att få välkomna Linus till Niam Infrastructure som CIO och partner. Jag har arbetat med Linus länge och hans stora erfarenhet av att utveckla, finansiera och hantera förnybara projekt gör honom till ett perfekt tillskott till teamet.”

Niam Infrastructure har nyligen lanserat sin första fond med fokus på hållbara infrastrukturinvesteringar i Norden och norra Europa. Fonden riktar sig mot små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt nordisk hållbar infrastruktur. Nyligen investerade Niam Infrastructure i Solarwork, ett svenskägt solinstallations- och serviceföretag och tillsammans erbjuder de fastighetsägare och hyresgäster Solar-as-a-service genom skräddarsydda lösningar.

”Under åren har Sverker och jag tillsammans arbetat med flera investeringar inom förnybar energi och jag kunde inte vara nöjdare att tillsammans med honom, och det starka teamet bakom Niam Infrastructure, bygga den ledande nordiska infrastrukturplattformen under de kommande åren. Energiomställningen har bara börjat, och det erbjuder betydande och hållbara investeringsmöjligheter för infrastruktur. Med en gemensam vision ser vi fram emot att ta vara på denna potential och att stödja övergången.”, säger Linus Hägg.

För mer information, vänligen kontakta:
Sverker Åkerblom, Founding Partner & CEO på Niam Infrastructure
+46 723 88 18 93, Sverker.Åkerblom@niam.com Om Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11,5 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €2,4 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har fler än 85 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Kontaktpersoner

Sverker Åkerblom
VD, Niam Infrastructure
Sverker Åkerblom