2021-02-18 17:20Pressmeddelande

Erbjudandena utökas i det nya bostadsområdet Näsby Slottspark

Näsby SlottsparkNäsby Slottspark

Utvecklingen av Näsby Slottspark fortsätter. Området ligger vackert intill Näsbyviken i Täby, endast 20 minuter från centrala Stockholm. Drygt hälften av bostäderna är redan sålda. De första flyttade in under våren 2020 och inom kort är det dags att välkomna ytterligare nya grannar i ett nytt kvarter. Bakom projektet står Niam, en av Nordens största inom fastigheter.

Catharina Nordenberg har som Projektutvecklare på Niam hållit i trådarna under arbetet och hon ser ett stort värde av utvecklingen som gjorts, både för boende och närområdet.   

”Utvecklingen och försäljningen av de 350 nya bostäderna går väldigt bra. Det känns även fantastiskt att de som flyttat in meddelat att de stortrivs. Med områdets natursköna läge vid vattnet, Näsby Slott med sin barockträdgård samt närhet till många fritidsaktiviteter är Näsby Slottspark verkligen ett unikt bostadsområde. En viktig del i utvecklingen har för oss varit att bevara områdets natur och genomföra en varsam renovering av slottet för att områdets charm och historia ska bestå. Vi har gjort Näsby Slottspark mer tillgängligt för allmänheten och det är nu en levande plats dit många i närområdet söker sig.

Genom att ta vara på områdets fulla potential med dess unika förutsättningar är utvecklingen av Näsby Slottspark ett bra exempel på hur vi på Niam arbetar i projekt.”  

Mitt i området finns Näsby Slott med anor från år 1665. Det erbjuder nyrenoverade hotellrum och mötesrum för konferens och en helt ny restaurang; Lilla Slottskrogen. Här kan man hyra lokalerna för fest och bröllop eller komma förbi på en bit mat. Slottet har blivit ett Kvartersslott som bjuder in till After Work, Afternoon Tea, vinprovningar m.m. I dagarna står även ett nybyggt spa redo att ta emot besökare. Då lokalerna är stora erbjuds det enkelt sociala sammanhang med god distans mellan sällskapen. 

Förutom närhet till aktiviteter som golf och båthamn erbjuds även kajakuthyrning, Nordic Kayaks, vid vattnet och fika samt lättare lunch serveras på Lunas Café som huserar i den gamla trädgårdsmästarbostaden. Niam har även tecknat avtal med en stor gymaktör och de befintliga lokalerna ska renoveras sommaren 2021.

Längs området löper en strandpromenad som snart även kommer rustas upp av kommunen med bättre belysning och bänkar. Likaså kommer nya bryggor vid vattnet och en stor lekplats snart att erbjudas.

En unik närvärmelösning tillhandahåller alla byggnader i området med värme där drygt 80 procent av den förnybara energin kommer från berggrunden och ytvattnet i Näsbyviken samt från sol och vind. En koldioxidneutral bioolja från växtriket används under de allra kallaste dagarna och som reserv.

I utvecklingen ingår även ett vårdboende som såldes till Estea, med överlämning under Q4 2020.

Utvecklingen av Näsby Slottspark:
Södra Parken 1 – Försäljning pågår, 25% sålt. Byggnation påbörjad
Södra Parken 2 – Slutsåld med inflyttning februari – april 2021
Södra Parken 3 – 10 lägenheter kvar med inflyttning maj och juni 2021

Norra Parken 1 – Slutsåld och inflyttad våren 2020
Norra Parken 2 – 20 lägenheter kvar med inflyttning i början av 2022. Byggnation påbörjad.

Välkommen att boka privat visning i vårt showroom och visningslägenhet här

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Catharina Nordenberg, Projektutvecklare Niam  
+46 70 329 96 86, catharina.nordenberg@niam.com

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,9 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 70 anställda i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information om Niam besök gärna www.niam.se.

För mer information om Niams utveckling av Näsby Slottspark besök Näsby Slottspark | Niam.
Besök Näsby Slottsparks hemsida här.
Besök Näsby Slotts hemsida här.Om Niam AB

Alla anställda på Niam är med och skapar vår framgång. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Sedan starten 1998 har vi konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är vi en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.


Kontaktpersoner

Catharina Nordenberg
Projektutvecklare
Catharina Nordenberg