2016-10-13 14:05Pressmeddelande

CellaVision och Smarta Kök flyttar till Bricks Lund

Kontorsfastigheten Bricks Lund har fått nya hyresgäster. Medicinteknikföretaget CellaVision och restaurangoperatören Smarta Kök har tecknat avtal om att flytta in i den upprustade fastigheten.

Sedan 2015 har Niam, tillsammans med fastighetsägaren Partners Group, byggt om och effektiviserat den 24 000 kvadratmeter stora kontorsfastigheten Bricks Lund. Nu står det klart att CellaVision och Smarta Kök flyttar in i kontorskomplexet.

”Vi är stolta över att ha fått ett långsiktigt förtroende från våra nya hyresgäster. Nu återstår endast cirka 5 500 kvadratmeter kontorsyta att hyra ut i fastigheten”, säger Ola Kolmert, projektutvecklare på Niam.

Det nytecknade avtalet med CellaVision löper över fem år. Medicinteknikföretaget kommer att hyra cirka 2 000 kvadratmeter på Bricks Lund.

”CellaVision befinner sig i en väldigt expansiv fas där vi under de senaste åren kontinuerligt förstärkt vår organisation med nya kollegor. Vi är därför väldigt glada över att flytta till Bricks Lund. Flytten blir ett lyft för vår verksamhet och gör att vi kan ta nästa steg i vår utveckling med fokus på tillväxt”, säger Zlatko Rihter, VD på CellaVision.

Smarta Kök kommer att driva en restaurang på Bricks Lund. Restaurangoperatören kommer att hyra cirka 1 200 kvadratmeter. Smarta Kök ägs av Patrik Alemo och den välrenommerade kocken Peter J Skogström.

”Vi är väldigt glada över att kunna öppna på Bricks Lund där vi nu skapar en helt ny matdestination för personer som önskar sig något mer än en lunch. Vårt fokus kommer att ligga på lokala råvaror som tillagas med inspiration från hela världen samt stenungsbakade surdegspizzor”, säger Peter J Skogström.

Bricks Lund ligger i Brunnshög som växt fram som ett av Lunds starkaste utvecklingsområde. Servicekonceptet i Bricks Lund består bland annat av en bemannad reception, tillgång till konferensrum, en av Lunds största hörsalar, gym samt en restaurang och kafé.

”Vi har uppdaterat lokalerna och ökat flexibiliteten på lokalindelningar i fastigheten, samt lanserat ett servicekoncept för samtliga hyresgäster och besökare. Vi har även möjlighet att bygga till fastigheten med ytterligare 10 000 kvadratmeter för företag som söker stora sammanhängande lokaler”, säger Ola Kolmert, projektutvecklare på Niam.

Newsec Asset Management förvaltar fastigheten Bricks Lund för Niams räkning och har i samarbete med Niam förhandlat avtalen med hyresgästerna.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Bergman, VD, Niam AB
+46 8 5175 85 95, johan.bergman@niam.se

För mer information, vänligen kontakta:
Ola Kolmert, Projektutvecklare, Niam AB
+46 8 5175 85 87, ola.kolmert@niam.se

För mer information om Niam, vänligen kontakta:
Jennifer Andersson, Head of Investor Relations & Business Development, Niam AB
+ 46 8 5175 85 59, jennifer.andersson@niam.se

Niam AB
Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om ~€3 miljarder. Niam erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och sedan 2000 har Niam, genom egna fonder investerat i fastigheter till ett värde överstigande €6.3 miljarder. Niam har 50 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För mer information besök gärna www.niam.se


Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden med kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi anser att vår styrka är våra medarbetare och vår framgång är beroende av att attrahera och utveckla de skickligaste människorna i branschen. Kort sagt... Niam är dess anställda. Vår strävan är att arbeta med de bästa i branschen inom fastigheter i Norden. Vi värdesätter och vill betona våra starka och långvariga relationer med ledande institutionella investerare, Europeiska banker, hyresgäster, kommuner och det lokala samhället. Våra mest seniora medarbetare har ett snitt på över 26 års erfarenhet inom branchen. Det är denna sammansättning av kunskap som vi anser gör oss till en given samarbetspartner.