2022-05-31 12:42Nyheter

Helio skapar nytt coworking-koncept i Niams The Dockworks

Credit: WtR/NiamCredit: WtR/Niam

Niams The Dockworks i Värtahamnen är ett av Stockholms största kommande kontorsprojekt med höga ambitioner gällande miljö, arkitektur, hälsa, träning, mat och service. Nu är det klart att det blir Helio som hyr 3 300 kvadratmeter och utvecklar husets coworking tillsammans med Niam. Helio kommer även att fungera som operatör för fastighetens gemensamma ytor som innefattar bland annat ett meditationsrum, flera olika terrasser, restauranger och caféer, ett orangeri samt en takbar med utsikt över vattnet.

The Dockworks är ritat av Brunnberg & Forshed och består av tre sammanbyggda huskroppar med en total uthyrbar yta om 32 000 kvm. Byggnaden miljöklassas enligt BREEAM Outstanding, energiklass A samt med Well och öppnar under 2025. Våningsplanen är på 600 – 3 600 kvadratmeter och kontorshuset erbjuder tre gemensamma takterrasser och sju privata, ett cykelgarage, eventlokaler, omklädningsrum, restauranger, caféer, olika coworking-lounger, mötesrum med mera. Kontorslösningar finns från 1 till 2 500 personer och hyresgästerna kommer även att kunna ta del av kurerade program och aktiviteter med fokus på lärande, hälsa och gemenskap.

Samtliga funktioner och service i huset är sammankopplade i en gemensam digital plattform där man, förutom att hantera beställningar och betalningar av olika tjänster som levereras direkt till kontoret, kan boka allt från träningspass och parkering till en egen podcaststudio.

Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam säger:
”Under pandemin har kontorets roll som mötesplats blivit ännu viktigare vilket märks i The Dockworks design och koncept. Huset är byggt utifrån ett holistiskt tankesätt: hur kan vi skapa bästa möjliga plats för våra hyresgäster under dygnets alla vakna timmar? Med Helio har vi en partner med lång erfarenhet av att skapa kontorsmiljöer och platser med en inbjudande, energisk stämning. Vi är väldigt glada över att ha dem ombord.”

Patrik Åström, vd på Helio säger:
”The Dockworks är Sveriges mest innovativa kontorsprojekt och det ska bli spännande att skapa innehållet tillsammans med Niam. Coworking är ofta synonymt med mindre bolag men här har vi ett hus på 32 000 kvadratmeter som är ritat för att både stora och små hyresgäster ska kunna jobba i en gemenskap, med stor flexibilitet och olika aktiviteter. I The Dockworks kan vi på riktigt utmana vad ett kontorshus kan och bör vara.” 

OM VÄRTAHAMNEN
Niam och projektet The Dockworks är del av utvecklingen av Värtahamnen, stadsdelen som blir en del av Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. Den nya stadsdelen kommer även i framtiden att anlöpas av kryssningsfartyg med miljontals passagerare varje år. När Vision Värtahamnen förverkligats ska det finnas 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i området. Den första etappen innebär tillskapande av 110 000 kvm kommersiell bebyggelse i det unika området.

OM NIAM
Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Under snart 25 år har Niam konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är bolaget en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.  

OM HELIO
Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa. Idag finns bolaget på nio platser i Stockholm och Malmö samt har 65 anställda. Koncernen grundades 1998 och är en av pionjärerna inom coworking globalt. Dockworks blir Helios tionde etablering i Sverige. 

KONTAKTUPPGIFTER
Ola Kolmert, +46 768 71 50 83, ola.kolmert@niam.com
Patrik Åström, +46 76 14 12 964, patrik.astrom@helio.se

Pressbilder finns att ladda ner via:
nyheter.niam.se/presskits/dockworksOm Niam AB

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet är att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11,5 miljarder och förvaltar idag ett fastighetsbestånd om cirka €2,4 miljarder. Niam Infrastructure fokuserar på hållbara investeringar inom förnyelsebar energi, transport och telekom i Norden och norra Europa. Plattformens första fond koncentrerar sig på små till medelstora investeringar med fokus på aggregering av flera mindre tillgångar samt riskreduktion i primärt hållbar infrastruktur. Niam har fler än 85 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. För mer information besök gärna www.niam.se.


Kontaktpersoner

Ola Kolmert
Affärsutvecklare
Ola Kolmert